Linkki lisätään helpoimmin Link-painonapilla sivulle. Linkkityyppejä on itse asiassa kolmenlaisia: Linkki samalle sivulle (kuten esim. tämän sivun alalaidassa oleva sivun alkuun-linkki, linkki toiselle sivulle sekä linkki jonnekin muualle internetissä.
Linkki-nappulaa painettaessa päästään linkin ominaisuuksiin. Linkkihän tarvitsee kaksi asiaa: toinen on linkkiteksti, jota painamalla siirtyminen tapahtuu ja toinen on linkin osoite, jonne linkistä siirrytään:
Näistä ensimmäinen laitetaan Link Text -kohtaan ja jälkimmäinen Link Location -paikkaan. Choose file -valinnalla voi valita paikallisen sivun, jonne siirrytään ja jos sivulla on nimettyjä siirtymäpaikkoja (anchor), ne saa näkyviin rivin päässä olevasta nappulasta.
Tällainen nimi (anchor) lisätään sivulle seuraavasti: viedään kursori siihen paikkaan, johon ankkuri halutaan laskea ja painetaan ankkurin kuvaa rivillä. Sen jälkeen saadaan näkyviin ikkuna, johon kirjoitetaan kuvaava nimi tälle paikalle (vaikkapa alku, jos ollaan sivun alussa):
Tämän jälkeen Ok-nappulalla on merkitty sivun paikka ja siihen voidaan liittää linkki. Ankkuri siis tehdään ensin ja vasta sen jälkeen liitetään linkki siihen!
Vinkki: Kirjoita tekstilinkki ensin ja "maalaa" se. Näin saat sen näkyviin suoraan linkkitekstinä linkki-ikkunassa. Jos teksti on normaali URL tyyppiä http://cs.stadia.fi/~kuivanen/sivusto/, tämä URL tulee suoraan linkin kohteeksi. Muutenhan tämä ulkopuolinen linkki kannattaa hakea selaimeen, kopioida se siellä leikepöydälle (CTRL-C, taikka Edit - Copy) ja liittää se linkkikohtaan näpäyttämällä siinä CTRL-V. Näin ei tule tehtyä kirjoitusvirheitä linkin nimessä ja linkki toimii varmemmin!
Tällä toiminnolla voi toteuttaa myös muita linkkejä, esimerkiksi sähköpostilinkki tyyliin mailto:oskari.olematon@example.com.invalid.