Ohjelmointi

| KOTISIVU | KURSSIKUVAUS | OHJELMA JA HARJOITUKSET |

Harjoitustyö (tehtävä 7)

Olet nyt oppinut tekemään HTML-sivuja ja niille lomakkeita. Osaat käsitellä lomakkeen dataa ohjelmassa, testata sen oikeellisuuden ja suorittaa syötteen perusteella lasku- ja vertailutoimituksia. Näiden tietojen avulla pystyt suunnittelemaan interaktiivisen sovelluksen, joka avustaa käyttäjää päätöksenteko- tai laskentatehtävässä.

Laadi sivusto, joka kysymyksin ja ehkä myös kuvavaihtoehdoilla

Vaihtoehtoisesti voit toteuttaa sivut, jotka suorittavat esim. kustannus-hyötyvertailua erilaisille vaihtoehdoille:

Vaihtoehtoja rajoittaa tässä se, että käytössä ei ole tietokantaa, jonka tietoja voisi käyttää hyväksi, vaan kaiken lähtötiedon tulee olla joko ohjelman logiikassa tai käyttäjän syöttämää. Sivuston tulee sisältää ainakin kaksi sivua.

Vältä alert-ikkunoita viestinnässä. Voit muuttaa sivun sisältöä käyttämällä document.write tai getElementByID -ominaisuuksia, tai soveltamalla kuvanvaihtoesimerkkiä eli tulostamalla kuvalistaan.

Suunnittele sovellus, joka on miellyttävä käyttää, toimintavarma (ei virheilmoituksia) ja ulkoasultaan tehtävään sopiva. Tehtävään kuuluu myös ratkaisun dokumentointi siten, että sen voisi antaa toiselle ohjelmoijalle päivitettäväksi. Valmiiden koodien hyväksikäyttö ei ole kiellettyä, mutta ei tässä vaiheessa myöskään suositeltavaa. Muista viitata dokumentissa alkuperäisiin lähteisiin!

Päivittänyt: Jaana Holvikivi
Muutettu 20.4.2011